over Quinten-Faust: theatermaker, profnar en presentator*LIFE/5W1H methode

Quinten-Faust werkt met de zelf ontwikkelde LIFE-methode. Binnen zijn werk als host en facilitator gebruikt hij de onderstaande vier uitgangspunten om doelen te bereiken. Op deze manier belooft het een bijeenkomst te worden met bijvoorbeeld onverwachte vragen en momenten van verwondering, die niet direct vergeten wordt:

 

 INSPIRATIE opdoen doe je voor jezelf, met anderen, om je te ontwikkelen én je grenzen te verkennen.

LEF betekent letterlijk 'hart': heb het hart om iets nieuws te proberen, maar ook om met een open blik om je heen te kijken.

grenzen te verkennen.

FANTASIE kun je inzetten om uitdagingen anders aan te pakken en creatief te zijn met mogelijke oplossingen.

ENERGIE kan je de goede balans bezorgen, maar ook helpen om je omgeving ertoe te zetten om met volle moed een stap te maken.

 

In de methodiek koppelt Quinten-Faust deze 4 uitgangspunten aan de 5 W's en 1H: Wie, wat, waar, wanneer, waarom. En hoe! Op deze manier maak je heldere slagen die van verleden tot toekomst  kloppen, terwijl je concrete afspraken met jezelf of je team maakt om doelen te bereiken

 

Wil je hier meer over weten? Neem contact op: klik hier!


achtergrond

Na zijn theateropleiding richtte Quinten-Faust een theaterschool op die uitgroeide tot een groot instituut met diverse locaties en jaarlijks 1000 spelers. Hij produceerde en regisseerde diverse events zoals de landelijke Sinterklaasintocht, Nationale Veiligheidsdag, VNG congres en diverse landelijke festivals. Zo ontving hij het koningshuis in diverse settings en gelegenheden en verschillende bestuurders tijdens symposia. In 2009 ontving Quinten-Faust uit handen van burgemeester Annemarie Jorritsma de hoogste Almeerse onderscheiding: de Bonifatiusspeld.

 

Ter verdieping en verbreding heeft Quinten-Faust zich de afgelopen jaren ingezet als manager bij verschillende hogescholen. Persoonlijk ontwikkelde Quinten zich ook: hij studeerde succesvol af aan de master Learning & Innovation, de leergang Dynamisch Leidinggeven en ontwikkelt zich nu middels de masteropleiding bij het Narrengilde tot profnar (professionele hofnar) voor bedrijven. 

 

Quinten-Faust  is zowel  presentator van landelijke festivals en evenementen tot inhoudelijk gespreksleider van congressen en conferenties. Hij werkt als opleidingsmanager in het hoger onderwijs en in het theater als presentator en facilitator. Hij ontwikkelde een eigen LIFE/5WH1-methodiek, waarbij jouw persoonlijke verhaal  rondom lef, inspiratie, fantasie en energie centraal staan.


referenties

Hij werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers, die hem regelmatig terugvragen. Een greep: NHL Stenden Hogeschool, Hema, ondernemers-vereniging Almere, Unibail-Rodamco, Stadsschouwburg de Harmonie, Kunstlinie, Arjan van Dijkgroep, Dienst Justis, Effectgroep, de Nieuwe Bibliotheek, Theaterhuis,  Shell Nederland, gemeente Almere.