teamcoaching

Quinten-Faust gaat graag de uitdaging aan om jouw team te coachen naar een nieuwe situatie. Hij doet dit op een eigen manier, die natuurlijk past bij het team,  creativiteit en omdenken staan centraal.

Een kleine verandering, tot een grote 'renovatie' : Quinten-Faust heeft ervaring met het werken binnen de (semi)overheid en het bedrijfsleven, en kan binnen de vooraf gestelde kaders helder en concreet aan de slag. Hij gebruikt hiervoor diverse methodieken en filosofieën (o.a. Deep Democracy, Belbin, provocatieve coaching, 7 eigenschappen van Covey) en gaat graag vooraf met jou als opdrachtgever in gesprek om heldere en concrete afspraken te maken teneinde de beoogde doelen te behalen.

Wil je meer weten, eens kennis maken? Klik hier, laat je gegevens achter en we zoeken contact met je!

meer over Quinten-Faust

Quinten-Faust Rijnja  studeerde af als master Learning and Innovation aan de Stenden University of Applied Sciences. Hij volgde diverse coachings- en leiderschapstrainingen, waaronder de leergang dynamisch leidinggeven. Hij is tevens in het bezit van de bachelor Theater.docent.

 

Quinten-Faust heeft als (cultureel) ondernemer ruim ervaring opgedaan, onder andere als directeur van stichting Theaterhuis, Parkvilla en Tumult. Daarnaast werkt hij als (interim) teamleider en teamcoach binnen diverse trajecten in het onderwijs en de kunst- en theaterwereld.

Quinten presenteert festivals en evenementen, inhoudelijk specialiseerde hij zich in dagvoorzitterschappen, moderator en gespreksleider bij congressen en conferenties.

een impressie van de opdrachtgevers van Quinten-Faust: